Advertisements

Promé Minister Rhuggenaath di bishita serka Minister di Defensa i Minister di Asuntunan di Eksterior na Hulanda

Promé Minister Rhuggenaath di bishita serka Minister di Defensa i Minister di Asuntunan di Eksterior na Hulanda

Den Haag – Dia 21 di novèmber último Promé Minister Sr. Eugene Rhuggenaath tabata di bishita serka Minister di Defensa i Minister di Asuntunan di Eksterior. Ámbos Minister tin un laso speshal ku Kòrsou i tin gran interes pa ku desaroyonan riba e pais.
Na Promé Minister su yegada na Ministerio di Defensa e la keda saludá pa Minister Sra. Ank Bijleveld. Sra. Bijleveld kende tabata fungi komo sekretario di estado di relashonnan di reino temporada di Antias Hulandes, pues e tin bon konosementu di e islanan. Tabata un enkuentro sumamente ameno pa ámbos minister.
Durante e kombersashonnan Promé Minister Sr. Rhuggenaath a ekspresá su apresio pa e ròl importante di defensa den Karibe, alabes pa e yudansa duná durante fase di emergensia despues di e desastroso orkan Irma.
Despues Promé Minister a bishitá e minister aktual di Asuntunan di Eksterior, Sr. Halbe Zijlstra. E mandatarionan a pone un base pa kontinuashon di kolaborashon riba relashonnan eksterior i tambe a elaborá tokante e ròl di Kòrsou i Reino den region.
Durante ámbos kombersashon a bin diferente proposishon dilanti kon pa profundisá den e opshonnan pa loke ta trata kolaborashon entre Hulanda i Kòrsou.
========================

Premier Rhuggenaath haalt de banden aan met Minister van Defensie en Buitenlandse Zaken in Nederland

Den Haag — Premier Rhuggenaath was dinsdag 21 november jl. te gast bij de Ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken om overleg te voeren met zijn ambtgenoten. Zowel Minister van Defensie als de Minister van Buitenlandse Zaken hebben een speciale band met Curaçao en hebben veel interesse in de ontwikkelingen op het eiland.
Bij aankomst op het Ministerie van Defensie werd Premier Rhuggenaath hartelijk begroet door Minister Ank Bijleveld. Mevrouw Bijleveld was ten tijde van de Nederlandse Antillen Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en is dus bekend met de eilanden. Het was een prettig weerzien.
Tijdens het overleg sprak Premier Rhuggenaath zijn waardering uit voor de belangrijke rol van defensie in het Caribisch gebied, en het optreden tijdens de noodhulpfase na de verwoestende orkaan Irma.
Daarna was de premier op bezoek bij de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken, de heer Halbe Zijlstra. De bewindslieden legden de basis voor verdere goede samenwerking op buitenlandse betrekkingen en bespraken de rol van Curaçao en het Koninkrijk in de regio.
Tijdens beide gesprekken kwamen er verschillende voorstellen naar voren om de opties tot samenwerking tussen Nederland en Curaçao verder te verdiepen.

Advertisements
%d bloggers like this: