Advertisements

Militair en partner veroordeeld voor valsheid in geschrifte

Info OM:

Militair en partner veroordeeld voor valsheid in geschrifte

Luitenant-ter-zee 1ste klasse J.P. (Nederland,1979) en haar partner N.V. (Nederland,1967) zijn vandaag, vrijdag 17 november 2017, door de Militaire Meervoudige Kamer in Willemstad veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 120 uur waarvan 81 voorwaardelijk en voor N.V. 200 uur werkstraf waarvan 100 uur voorwaardelijk. Beiden met 2 jaar proeftijd.
Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en de Militaire Meervoudige Kamer achtte de beschuldiging valsheid in geschrifte conform het Nederlandse Wetboek van Strafrecht (artikel 225, lid 1 en 2) bewezen.  Bankafschriften van de Rabo-bank in Nederland zouden valselijk zijn opgemaakt in een geschil met huurpenningen met hun huurbaas op Curaçao. Het onderzoek in deze zaak werd verricht door de Koninklijke Marechausse (KMar).
In deze zaak was volgens het OM tussen het echtpaar sprake van nauwe en bewuste samenwerking door de verdachten. De rechter vond het een kwalijke zaak dat uit onderzoek is gebleken dat de verdachten met bankafschriften hebben geknoeid om zo geen huurpenningen te betalen.
Tegen het echtpaar V. en P. dient overigens nog een civiele procedure, aangespannen door de huurbaas.

Advertisements
%d bloggers like this: