Advertisements

NIEUWE KANS OM BONAIRE GROENER TE MAKEN / CHÈNS NOBO PA HASI BONEIRU MAS BÈRDÈ

NIEUWE KANS OM BONAIRE GROENER TE MAKEN

Kralendijk – Komende zaterdag 17 november gaat de stichting Echo opnieuw 1.000 bomen inheemse planten op ons eiland. Vrijwilligers zijn welkom om een handje te helpen.

Het nieuwe terrein waar onder leiding van Echo bomen worden geplant, ligt langs de weg tussen Playa en Rincon in de omgeving van de afslagen naar Boka Onima en Fontein. Het gaat om 1.000 bomen van ongeveer veertig verschillende inheemse boomsoorten. Alle plantgaten zijn al gegraven en het gebied is al omheind. De vrijwilligers die zaterdag aan de slag gaan hoeven alleen de boompjes daadwerkelijk in de grond te zetten.

De actie maakt deel uit van een herbebossingproject van het openbaar lichaam Bonaire dat uit de natuurgelden van het Rijk wordt gefinancierd en door Echo wordt uitgevoerd. Het doel van dit project is om tien omheinde gebieden van één hectare aan te leggen met in totaal ongeveer 20.000 bomen. Echo heeft al zeven van deze gebieden omheind en zal de komende maanden doorgaan met het aanplanten van bomen. Uiteindelijk moet dit bijdragen aan het herstel van het droge bossen op ons eiland. Hierdoor kunnen inheemse dieren en vogels, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone- papegaai), makkelijker aan voedsel komen en krijgen ze een betere plek om te leven.

Meer informatie over de boomplantdagen vindt u op de Facebookpaginas van Echo en Nos ta Biba di Naturalesa: www.facebook.com/EchoBonaire.org en https://www.facebook.com/NTBDN

=====================

CHÈNS NOBO PA HASI BONEIRU MAS BÈRDÈ

Kralendijk – Djasabra binidero 17 di novèmber un biaha mas fundashon Echo ta bai planta 1000 palu endémiko riba nos isla. Boluntarionan ta kòrdialmente bonbiní pa duna un man.

E tereno nobo kaminda bou di guia di Echo lo bai planta palu ta situá kantu di e kaminda entre Playa i Rincon den bisindario di e krusadanan pa bai Boka Onima i Fòntein. Ta trata di 1000 palu konsistiendo di mas o menos 40 diferente tipo di palu. Tur e burakunan pa planta e palunan ta kobá kaba i a sera e tereno kaba ku waya. Tur loke e boluntarionan ku ta bai yuda djasabra mester hasi ta hinka e palunan den tera.

E akshon ta parti di un proyekto di reforestashon di Entidat Públiko Boneiru ku e fondonan di naturalesa di Reino ta finansiá i ku Echo ta ehekutá. Meta di e proyekto aki ta pa realisá 10 área di 1 hèktar será den waya ku en total 20.000 palu. Ya kaba Echo a sera 7 di e áreanan aki den waya i lo kontinuá e próksimo lunanan ku plantamentu di palu. Finalmente esaki mester kontribuí na rekuperashon di e mondinan seku riba nos isla. Di e manera aki bestia i para endémiko, manera lora (amazona barbadensis) por yega na kuminda mas fásil i nan ta haña un mihó lugá pa biba.

Mas informashon tokante e dianan di planta palu bo ta haña riba e páginanan di Facebook di Echo i Nos ta Biba di Naturalesa: www.facebook.com/EchoBonaire.org i https://www.facebook.com/NTBDN.

Advertisements
%d bloggers like this: