Advertisements

Deklarashon pa prensa di gezaghèber Edison Rijna, Gezaghebber ta duna splikashon mas aleu tokante BIA i su importansia pa Boneiru (PAP/NED)

Papiamentu:

Deklarashon pa prensa di gezaghèber Edison Rijna

Gezaghebber ta duna splikashon mas aleu tokante BIA i su importansia pa Boneiru

Den mi ròl komo gezaghebber mi ta para riba e partidonan i mi ta vigilá interes general di pueblo di Boneiru i e ròl ku BIA ta desplegá den esaki. Ta di esensial importansia ku tur partido enbolbí ta disponé di e informashon korekto ku ta bai tokante nombrashon di dos miembro di e Hunta di Komisario di BIA i e direktor statutario un biaha mas den nan funshon. Komo gezaghèber mi ta haña importante pa duna klaridat tokante esaki i pone e echonan un tras di otro.
Gezaghebber ta representá Kolegio Ehekutivo (komo e úniko akshonista) den reunion general di akshonista di BIA. Na e momentunan aki nombrashon di 2 di e 3 miembronan di e Hunta di Komisario ta e kaso. Pa e di 3 miembro mester atraé un kandidato nobo. Tambe t’asina ku e término di kontrato di e direktor statutario entre tantu a vense. E miembronan di e Hunta di Komisario a pone nan funshon na disposishon i nan ta kandidato pa un periodo nobo ku lo ta nan último periodo komo tal.
Segun e sifranan tentativo di BIA resultadonan finansiero positivo a keda alkansá den e aña komersial 2016. Danki na e proseso di maneho i e enfoke renobá ku tabata i ta dirigí riba e.o. maneho di gastu, hisa produktividat, atkirí mas pasahero – no opstante e kapasidat di stul ku ta bahando – , generá mas tráfiko aereo na aeropuerto i hisa siguridat i e eksigensianan di siguridat, BIA ta kumpli ku e ouditorianan internashonal severo riba e tereno aki.
Mirando e prestashonnan menshoná aki riba di BIA kontinuidat ta deseabel i nesesario. Pa motibu di e koperashon ku Ministerio di Infrastruktura i Medio Ambiente e último añanan a hasi invershon den e pista di aterisahe, e tóren di kontròl nobo i siguridat. Esaki ta bon tambe pa invershonnan ku ta na kaminda. BIA tin bon nòmber den esfera internashonal di aviashon. Salbaguardiá e kontinuidat i e reputashon internashonal di BIA ta puntonan di lansa pa mi komo gezaghèber.
E siman binidero mi lo entregá un proposishon na nos Kolegio Ehekutivo relashoná ku loke mi a trese dilanti aki riba. Mi ta supliká tur partido enbolbí pa warda riba mi proposishon na interes di e posishon ekonómiko di Boneiru, e reputashon internashonal di BIA i e reputashon personal di esnan enbolbí.

Nederlands:
Persverklaring gezaghebber Edison Rijna
Gezaghebber geeft nadere toelichting inzake BIA en het belang voor Bonaire
In mijn rol als gezaghebber sta ik boven de partijen en bewaak ik het algemeen belang van de bevolking van Bonaire en de rol die BIA hierbij vervult. Het is van essentieel belang dat alle betrokken partijen beschikken over de juiste informatie die gaat over de herbenoeming van twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van BIA en de statutaire directeur. Als gezaghebber hecht ik eraan om hierover duidelijkheid te geven en de feiten op een rijtje te zetten

De gezaghebber vertegenwoordigt het Bestuurscollege (als enig aandeelhouder) in de algemene vergadering van aandeelhouders van BIA. Op dit moment is herbenoeming van 2 van de 3 leden van de RvC aan de orde. Voor de derde lid moet een nieuwe kandidaat worden geworven. Ook is de contracttermijn van de statutair directeur inmiddels verstreken. De leden van de RvC en de statutair directeur hebben aan het einde van hun termijn hun functie ter beschikking gesteld en zijn kandidaat voor een nieuwe en laatste periode.

Volgens de voorlopige cijfers van BIA zijn er positieve financiële resultaten behaald in het bedrijfsjaar 2016. Dankzij het beleidsproces en de vernieuwde aanpak die gericht waren en zijn op o.a. kostenbeheersing, verhogen productiviteit, het binnen halen van meer passagiers – ondanks de teruglopende stoelcapaciteit – , het genereren van meer luchtverkeer op het vliegveld en het verhogen van de safety en security eisen, voldoet BIA aan de strenge internationale audits op dit gebied.

Gezien de bovenstaande prestaties van BIA is continuïteit gewenst en noodzakelijk . Door de samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn er de afgelopen jaren investeringen gepleegd in het vernieuwen van de landingsbaan, de nieuwe verkeerstoren en veiligheid. Dit komt ook de nieuwe op handen zijnde investeringen ten goede. BIA staat goed aangeschreven in het internationaal speelveld van de luchtvaart.
Waarborging van de continuïteit en de internationale reputatie van BIA zijn speerpunten voor mij als gezaghebber.
De komende week zal ik een voorstel indienen bij ons Bestuurscollege in verband met bovenstaande. Ik verzoek alle betrokken partijen mijn voorstel af te wachten in het belang van de economische positie van Bonaire, de internationale reputatie van de BIA en de persoonlijke reputatie van betrokkenen.

Advertisements
%d bloggers like this: