Advertisements

3 Kaso di butamentu di fever den Korte / 3 Feverzaken door OM naar de rechter

Info OM:

3 Kaso di butamentu di fever den Korte

Polis a entregá resientemente 3 kaso di butamentu di fever na Ministerio Públiko (OM). Ta trata di 3 kaso na unda motosiklista ku motosaikel ekstendí tabata envolvi i a keda gará ta buta fever, drift i slip riba karetera públiko.

OM ta bai akusá e sospechosonan aki di a kore peligroso i kousa molester den trafiko. Ta bai pidi Wes tambe pa kita e propiedat en kuestion di e doño (verbeurd verklaren). Na e momentu ei e doño no ta haña su propiedat bek.

Ora motosiklistanan ke buta fever, nan tin ku hasi esaki riba un kaminda será i kontrolá, na unda ta seif pa públiko i mirones ku ke wak.

OM mientrastantu a prepará un lei pa prohibi motosaikel ekstende riba karetera públiko. OM a entregá e proposishon di lei kaba na Minister di Hustisia. Si aprobá e lei, ta bai kita tur motosaikel ekstendí for di karetera públiko, asina Fiskal di Ministerio Publikk a anunsiá awe.

Te na e momentu ku aprobá e lei a disidi na OM ku ta hiba tur kaso Korte. E prome dia den Korte pa e tema aki ta 13 di desember 2017.

3 Feverzaken door OM naar de rechter

De politie heeft onlangs 3 fever-zaken ingeleverd bij het Openbaar Ministerie (OM). Het betreffen zaken waarbij steeds motorfietsers met verlengde motoren door de politie werden betrapt voor het feveren, driften en slingeren op de openbare weg.

Het OM zal gevaarlijk of hinderlijk verkeersgedrag tenlaste leggen en zal aan de rechter vragen de motoren verbeurd te verklaren. De eigenaren krijgen hun motoren niet terug op dit moment.

Als motorrijders willen feeveren, dienen zij een gesloten circuit te gebruiken, veilig voor omstanders en publiek.

Het OM heeft conceptwetgeving voorbereid en ingeleverd bij het Ministerie van Justitie waarin verboden wordt motoren te verlengen. Indien deze wetgeving zal zijn doorgevoerd zal elke verlengde motor van de openbare weg worden gehaald, zo heeft de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie vandaag aangekondigd.

Tot die tijd zullen fever-strafzaken op zitting worden aangebracht. De eerste “fever-zitting” zal 13 december 2017 in de middag zijn.

Advertisements
%d bloggers like this: