Advertisements

Jongeren spreken met minister MEO Eindverslag Nos Ta Konektá

Willemstad, 7 november 2017 – Jongeren die het project Nos Ta Konektá met succes doorlopen hebben, kregen de kans ‘onder vier ogen’ met MEO-minister Steve Martina te spreken. De vier jongeren uit de wijken Souax, Nieuw Nederland en Ser’i Domi spraken bijna een half uur met dhr. Martina in het MEO gebouw op Parera.

De jongeren legden uit wat ze in het project geleerd hebben, en hoe het dagelijks gebruik van Internet en een laptop hun leven positief beïnvloed heeft. De schoolprestaties van de jongeren zijn doorgaans verbeterd, ze zijn zelfverzekerder en besteden hun tijd nuttiger dan ‘op straat hangen’.

De minister legde uit dat MEO op dit moment geen programma’s heeft die gericht zijn op jongeren onder de 18, behalve stimuleringsprogramma’s gericht op Millenials. “Ik zie wel dat jullie de laptop niet meer kunnen missen”, zei de minister en wenste de jongeren veel succes met hun schoolcarrière.

Advertisements
%d bloggers like this: