Advertisements

Demasiado morto den trafiko: But pa no bisti faha seguridat ta bira 300 florin !

Info OM:

Demasiado morto den trafiko:
But pa no bisti faha seguridat ta bira 300 florin !

Den 2017 a registrá 14 morto den trafiko. Entre nan dos peaton i 3 motosiklista. Di e 9 automobilistanan ku a muri, 8 no tabata tin faha di seguridat bistí. Esei ta pa Fiskal di trafiko (verkeersofficier) di Ministerio Públiko (OM) di Kòrsou motibu di hopi prekupashon.
Durante kontrol den trafiko di polis ta resultá ku demasiado hende no ta bisti nan faha di seguridat. Ademas ta inkomprendibel kon mayornan no ta mara faha di seguridat di nan yuinan of transportá nan den un stoel spesial pa mucha. OM ta di opinion ku komunidat tambe tin un responsabilidat i tin ku mustra e mayornan riba esaki. Polis tambe ta bai hasi esaki dor di duna ekstra atenshon na mayornan ku no ta usa nan sentí.
Pa Ministerio Públiko duna un ekstra señal, i pa pèrkurá ku komportashon de trafiko pa uso di faha di seguridat ta bai kambia, OM disidi pa subi but pa no bisti faha di seguridat. E but ei ta bira 300 florin.

Teveel doden in het verkeer:
Boete voor niet dragen gordel wordt 300 gulden

Van de huidige 14 verkeersdoden van dit jaar, waren er twee voetganger en drie motorrijder.
Van de 9 overleden autobestuurders droegen 8 slachtoffers geen autogordel. Dat is voor de verkeersofficier van het Openbaar Ministerie (OM) reden tot zorg.
Ook tijdens politie-controles blijkt op dit moment dat nog steeds onvoldoende mensen de autogordel dragen. Het is daarnaast onbegrijfelijk dat ouders die van hun kinderen houden hun kinderen niet in de gordels of een kinderstoel vervoeren. Die ouders dienen daar op aangesproken te worden door hun omgeving. De politie zal dit ook doen en extra aandacht geven aan ouders die hun verstand niet gebruiken.
Om een extra signaal te maken en te zorgen dat gedrag ten aanzien van gordelgebruik gaat veranderen heeft het OM Curaçao besloten dat de boete voor het niet dragen van de autogordel verhoogd zal worden tot 300 gulden.

Advertisements
%d bloggers like this: