Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 3 september 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zondagmiddag 12:00 uur, 3 september 2017.
Opgesteld op: zaterdag 2 september  2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Vandaag: licht tot half bewolkt en op de meeste plaatsen droog.
            Morgen: tijdelijk zwaar bewolkt met kans op een plaatselijke bui gedurende de ochtenduren.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 C en de minimumtemperatuur zal 27 C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:45 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Af en toe vrij krachtig tot mogelijk krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km km/uur, 17 tot 21 knopen). 

Weeroverzicht: Een tropical wave, die zich vanmorgen boven het oostelijk Caribisch Gebied bevond, verplaatst zich in westelijke richting. In de komende 24 uur, voornamelijk morgenochtend, zal dit systeem naar verwachting onze regio bereiken en een plaatselijke bui op ons eiland veroorzaken.

Zee condities: Over het algemeen vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter. 

Significante tropische weersystemen: Orkaan Irma bevond zich vanochtend op ongeveer 2100 km ten oosten van Bovenwindse Eilanden. Dit systeem trekt in westelijke richting en zal naar verwachting in de loop van woensdag langs de Bovenwinden trekken. Verder vormt Irma geen bedreiging voor Curaçao. Desondanks zal de Meteorologische Dienst dit systeem nauwlettend blijven volgen. Een volgende storing boven de oostelijke Atlantische Oceaan trekt ook in westelijke richting maar vormt geen enkele bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen

Vooruitzichten tot maandagmiddag: Overwegend half bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

Meteoroloog: Rombley.

Advertisements
%d bloggers like this: