Advertisements

SELEBRASHON DIA DI MONUMENTO, 24 di sèptèmber 2017 – VIERING MONUMENTENDAG 24 september 2017

Skal huntu ku stichting monumentenzorg ta organisá:

SELEBRASHON DIA DI MONUMENTO, 24 di sèptèmber 2017

Kralendijk – Departamentu di kultura di gobièrnu, “SKAL” huntu ku “Stichting Monumentenzorg Bonaire” ta organisá e aktividat anual, dia di Monumento, riba dia 24 di sèptèmber 2017. Meta di e aktividat aki ta pa fomentá mas konsientisashon bou di nos komunidat di monumentonan riba nos isla.

Dia di Monumento ta un dia internashonal stipulá pa UNESCO. E aña aki ta selebrá e dia riba djadumingu 24 di sèptèmber 2017 or di 9’or di mainta te ku 1’or di mèrdia.
No opstante ku rònt Boneiru tin monumentonan, e aña aki e aktividat lo konsentrá den e bario di Antriol. E dia ta kuminsá ku un charla tokante monumento ku lo ta na enkargo di sr. Dennis Klaus i ta tuma lugá na Plasa Francisco Chicu Goeloe na Antriol.
Titulo di e charla ta “TA P’ESEI MONUMENTONAN TA IMPORTANTE PA E KOMUNIDAT ”
Despues dje charla ta sigui un kaminata ku un ruta spesial den e bario di Antriol, esaki ta bou di guia di historiadó sr. Arthur Sealy kende a traha un dokumental dje bario aki. Durante e kaminata lo bishitá algun monumento úniko, na kada monumento lo konta algu di e historia di e monumento. Despues lo finalisá e kaminata na e mesun sitio di salida.

Partisipashon ta kompletamente grátis. Interesadonan por inskribí nan mes na ofisina di “SKAL-Museo Bonaire” Kaya Jan N. E. Craane 34 òf yama telefon 717-8868 pa mas tardá djabièrnè dia bintidos di sèptèmber 2017.

Entidat Públiko Bonaire su departamentu di kultura “SKAL” huntu ku “Stichting Monumentenzorg Bonaire” ta konta ku sosten i partisipashon di komunidat. Huntu nos por traha na adelanto i elevashon di nos kultura Boneriano.

NEDERLANDS:
De Skal organiseert samen met de Stichting Monumentenzorg:

VIERING MONUMENTENDAG 24 september 2017

Kralendijk – Op 24 september 2017 organiseert de SKAL, de afdeling cultuur van het Openbaar Lichaam Bonaire, samen met de Stichting Monumentenzorg Bonaire de jaarlijkse Monumentendag. Het doel van dit evenement is om meer bewustwording te bevorderen in de gemeenschap m.b.t. de monumenten op ons eiland.

De Monumentendag is een internationale dag vastgesteld door de UNESCO. Dit jaar wordt deze dag op zondag 24 september 2017 gevierd van 9 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s middags. Hoewel er overal op Bonaire monumenten staan concentreren de activiteiten zich dit jaar in de wijk Antriol. De dag begint met een lezing over monumenten door dhr Dennis Klaus op de Plaza Francisco Chicu Goeloe in Antriol. De lezing is getiteld: DAAROM ZIJN MONUMENTEN BELANGRIJK VOOR DE GEMEENSCHAP. Na de lezing volgt er een wandeltocht via een speciale route in Antriol onder leiding van de historicus Arthur Sealy die een documentaire over deze wijk heeft gemaakt. Tijdens de wandeling worden een aantal unieke monumenten bezocht. Bij elk monument zal er iets verteld worden over de geschiedenis daarvan. De wandeltocht eindigt op dezelfde plek als waar hij gestart is.

Deelname is helemaal gratis. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op het kantoor van het SKAL-museum Bonaire aan de Kaya N.E. Craane 34 of telefonisch via 717 8868. Uiterste inschrijfdatum is 22 september 2017.

De afdeling cultuur van het Openbaar Lichaam Bonaire SKAL rekent samen met de Stichting Monumentenzorg Bonaire op de steun en deelname van de samenleving. Samen kunnen wij werken aan de vooruitgang en het bevorderen van onze Bonairiaanse cultuur.

Advertisements
%d bloggers like this: