Advertisements

Parkeerprobleem en doorgesneden banden in Otrobanda

(Nederlands, Papiaments onderaan)
Willemstad, 31 augustus 2017
In Otrobanda zijn sinds de invoering van het betaald parkeren een aantal problemen ontstaan.

Parkeerplaatsten bedoeld voor bewoners worden bezet door mensen die in de stad werken, op bezoek gaan bij het ziekenhuis, of boodschappen gaan doen. Daardoor is er overdag vaak geen parkeerplek voor bewoners.

In de Carthagenastraat (Rif) is er nog een bijkomend probleem. Eén van de parkeerplekken wordt gebruikt als enige toegangsroute tot de achterliggende straten. Echter, er staat geen ‘Niet Parkeren’ teken op deze parkeerplaats, waardoor er regelmatig iemand geparkeerd staat en de bewoners een andere route moeten kiezen.

Een automobilist ergerde zich daar zo aan dat twee (!) banden van de geparkeerde auto werden doorgesneden met een mes. Dit zou al de tweede keer zijn in korte tijd. Alhoewel de ergernis te begrijpen is, is het doorsnijden van banden natuurlijk een misdrijf, en te belachelijk voor woorden. De persoon, een leerkracht in het funderend onderwijs, heeft de de auto netjes in een parkeervak neergezet, en kon niet weten dat deze als doorgang door bewoners (en anderen) wordt gebruikt.

VVRP kan dit probleem oplossen door deze parkeerplek te markeren als ‘Niet Parkeren’. Een snelle oplossing is gewenst, want Otrobanda verdient geen slechte naam te krijgen!

– Bewoners van Otrobanda

 
(Papiamentu)

Fo’i dia ku a introdusí ku mester paga pa parker habitantenan di Otrabanda tin un par di problema. Hende ku ta bishitá hòspital, ku ta traha den Otrabanda, òf ku ta bai shòp den kaya ta okupá lugánan di parker ku ta destiná pa habitantenan di Otrabanda. Ku konsekuensia ku den dia no tin lugá pa Otrabandistanan mes su outo. 
 
Den Cartagenastraat e situashon ta aun mas grave. Un di e lugánan kaminda nan sa parker ta riba ruta di kayanan mas patras den e bario. 
 
Esun ku no sa ta parker einan gewon, pasobra no a sòru pa marka e espasio i indiká ku einan no tin mag di parker. Habitantenan ku mester pasa djei pa bai nan kas mester bira bèk bai den kaya grandi pa skohe otro ruta pa yega nan kas.
 
Un outomobilista rabiá a bai asina leu ku el a kòrta tayer di un hende ku a parker einan. Ya esaki ta di dos biaha den korto tempu ku un kos asina ta pasa. 
 
Maske su rabia ta komprendibel esaki no ta hustifiká un akto asina. Korta tayer di hende ta destrukshon di propiedat aheno i kastigabel pa lei.
 
E víktima, un yùfrou di skol a pone su outo einan sin sa ku e lugá ei ta riba un ruta pa sigui kore. Esei no ta indiká ningun kaminda i no ta visibel na primera bista ku esei lo ta e kaso. 
 
Mi ta pidi VVRP pa hasi algu den e kaso aki pa kosnan no sali for di man. Bin wak e situashon i marka e kaminda pa tur hende sa ku einan no ta un lugá di parker.
 
Mi ke pidi boso di gobièrnu pa hasi algu lihé pasobra Otrabanda i otrabandistanan ke mantené nan bon nòmber i esnan ku ta di bishita mester sinti nan mas sigur.

– Habitantenan di Otrobanda

Advertisements
%d bloggers like this: