Advertisements

Airopuerto íntegro, trahando huntu pa fortalesé frontera di Reino – Integere luchthaven, samen versterken van Koninkrijksgrenzen

Airopuerto íntegro, trahando huntu pa fortalesé frontera di Reino

Roger Bos (Prokurado-general di Kòrsou, Sint Maarten i islanan BES) i Gerrit van der Burg (presidente College Procureurs-Generaal Nederland) a hasi djasabra 2 di sèptèmber 2017 un bishita di trabou na airopuerto Hato di Kòrsou. Esaki den kuadro di fortalisashon di frontera. Nan a keda kompañá pa Guus Schram (Prokuradogeneral saliente) i Hanneke Festen (Fiskal-Mayó suplente di Kòrsou). Nan a haña un bista di e proyektonan “Poortwacht” i “Grip op Grenzen” den kual vários instansia ta traha integral huntu. Curaçao Airport Partners (CAP), Koninklijke Marechaussee (KMar), Korps Politie Curaçao (Imigrashon, KPC) i Duana Kòrsou a mustra kon konhuntamente nan ta lanta barera na airopuerto Hato kontra kriminalidat ku ta mina (ondermijnende criminaliteit). Den kuadro di esaki, i den kuadro di “Poortwacht” e instansianan gubernamental i priva ta traha estrechamente huntu pa hasi airopuerto kada bes mas seif i íntegro. Tambe a papia riba e inisiativa pa haña mas gara riba fronteranan. Tur kuater Minister di Hustisia di Reino a duna inisio pa, dor di traha huntu i kompartí informashon entre servisionan, fortalesé e fronteranan. Vários insidente relashoná ku violensia di arma di kandela, trafikashon di droga, imigrashon ilegal i menasa teroristiko por keda atendé i wanta efektivamente solamente riba laman i na airopuertonan. Esei ta forsa pais Kòrsou, huntu ku otro paisnan den Reino, pa sigurá nos frontera pa minimalisá e riesgo i pa promové seguridat di nos sosiedat.

Integere luchthaven, samen versterken van Koninkrijksgrenzen

Zaterdag 2 september bezochten de heer Roger Bos (nieuwe Procureur Generaal Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden) en de heer Gerrit van der Burg (voorzitter van het College van Procureurs Generaal van Nederland) luchthaven Hato van Curaçao. Dit in het kader van het versterken van de Koninkrijksgrenzen. Zij werden vergezeld door Guus Schram (oud Procureur Generaal Curaçao, Sint Maarten, BES) en Hanneke Festen (plaatsvervangend Hoofdofficier Curaçao). De projecten “Poortwacht” en “Grip op Grenzen” waarin de verschillende diensten integraal gaan samenwerken werd getoond.
Norman E. Serphos – woordvoerder, pers- en publieksvoorlichter Wilhelminaplein 14-16, Willemstad, Curaçao – Telefoon: +5999-4342157 – E-mail: norman.serphos@OMCarib.org
De Curaçao Airport Partners (CAP), Koninklijke Marechaussee (KMar), Korps Politie Curaçao (Immigratie, KPC) en Douane Curaçao lieten zien hoe zij gezamenlijk barrières opwerpen tegen ondermijnende criminaliteit op of via de luchthaven. In het kader van project “Poortwacht” werken deze overheidsdiensten en private partijen, zoals bedrijven op de luchthaven, steeds nauwer samen om de luchthaven veilig en integer te maken. Ook werd gesproken over het initiatief om meer grip op de grenzen te krijgen. De vier Ministers van Justitie van het Koninkrijk hebben een aanzet gegeven om door nauwere samenwerking en het delen van informatie tussen de diensten, de grenzen te versterken. Een toenemend aantal incidenten gerelateerd aan vuurwapengeweld, de verdovende middelenhandel en illegale immigratie als ook de groei van terroristische dreiging kan alleen effectief aan de grenzen worden tegengehouden, zowel via de lucht als op het water. Dat dwingt het land Curaçao, samen met de andere landen binnen het Koninkrijk, de grenzen te versterken om de risico’s te beperken en veiligheid van de samenleving te bevorderen.

[pdf-embedder url=”https://kikoapasa.com/wp-content/uploads/Hato-030917-NEDPAP.pdf” title=”Hato 030917 NED+PAP”]

Advertisements
%d bloggers like this: