Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 31 augustus 2017

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 31 augustus 2017.
Opgesteld op: woensdag 30 augustus 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Licht tot half bewolkt met kans op plaatselijk enige buienactiviteit.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 ̊C en de minimumtemperatuur zal 27 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:47 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Af en toe vrij krachtig tot mogelijk krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km km/uur, 17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: De combinatie van het achterste gedeelte van een tropical wave met een zwakke activiteit in de Intertropische Convergentiezone zorgt momenteel voor meer wolkenvorming in onze regio, maar naar verwachting zal bijna al de samenhangende bewolking en buienactiviteit ten noorden van ons eiland blijven. Daarnaast zal de wind in de tweede helft van deze week iets toenemen, waardoor de zeegang voornamelijk in het noordelijk zeegebied ook enigszins ruwer wordt.

Zee condities: Over het algemeen vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter. Op donderdag kunnen de hoogste golven 2 meter bereiken.

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Harvey bevond zich vanochtend boven de Amerikaanse staat Louisiana. Een andere storing ontwikkelde zich hedenochtend verder tot Tropische Storm Irma boven het oostelijk gedeelte van de tropische Atlantische Oceaan. Deze systemen vormen geen bedreiging voor ons eiland.

Bijzondere verschijnselen: Geen

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Licht tot half bewolkt met nog een bui mogelijk in de nanacht.

Meteoroloog: Coffie

Advertisements
%d bloggers like this: