Advertisements

GEZAGHÈBER EDISON RIJNA A GRADISÍ MILITARNAN PA NAN BISHITA RIBA NOS ISLA. – GEZAGHEBBER EDISON RIJNA BEDANKT MILITAIREN VOOR HUN AANWEZIGHEID OP ONS EILAND

GEZAGHÈBER EDISON RIJNA A GRADISÍ MILITARNAN PA NAN BISHITA RIBA NOS ISLA.

Kralendijk, Den un forma ameno gezaghèber Edison Rijna djaluna den oranan di atardi a presentá na e edifisio Esmeralda na Punt Vierkant pa gradisí e militarnan ku nan bishita aki na Boneiru.
Kapitan Spelbos na nòmber di e di 12 batayon di infanteria ‘Alfa Compagnie’ a entregá gezaghèber un eskudo ku e logo di Java ku ta un tradishon di e batayon di marina Real Herberg. Finalmente kapitan Spelbos a yama danki ku nan por a tene nan ehersisio na Boneiru.
Gezaghèber na su turno a gradisí e militarnan mirando ku den e último siman su persona tabata huntu ku e militarnan na e kancha di tiru na Washikemba i na apertura di e toren pa wak para den Washington ku militarnan a traha.
Tambe gezaghèber a trese dilanti ku e ta spera di mira algun di e militarnan aki na Boneiru komo turista riba nos isla ku nan famia.
Finalmente gezaghèber a invitá Kapitan Spelbos, Sèrzjant Mayor Dijkstra, Luitenant Plaate i Sèrzjant Mayor Eugenio,na su ofisina pa asina nan risibí un pin di eskudo di Boneiru i gezaghèber a splika e nifikashon di e eskudo. Sèrzjant Mayor Dijkstra pa motibu di trabou no por tabata presente pa risibí su pin ofisialmente pero su koleganan a tuma esaki pa entregu’é na Sèrzjant Mayor Dijkstra.

GEZAGHEBBER EDISON RIJNA BEDANKT MILITAIREN VOOR HUN AANWEZIGHEID OP ONS EILAND

Kralendijk, Op gezellige wijze heeft gezaghebber Edison Rijna maandag in de middaguren zijn opwachting gemaakt bij het Esmeraldagebouw bij Punt Vierkant om de militairen te bedanken voor hun aanwezigheid hier op Bonaire. Namens het 12de infanteriebataljon ‘Alfa Compagnie’ heeft kapitein Spelbos een schild met het Javalogo aan de gezaghebber overhandigd, wat een traditie is van het marinebataljon Real Herberg. Daarbij heeft kapitein Spelbos ook woorden van dank uitgesproken voor het kunnen houden van oefeningen op Bonaire. Op zijn beurt heeft de gezaghebber de militairen bedankt aangezien hij tijdens de laatste week bij hen was op de schietbaan van Washikemba en bij de officiële opening van de uitkijktoren die door militairen is gebouwd in het Washingtonpark. De gezaghebber zei ook dat hij hoopte een aantal van de militairen als toeristen terug te zien op Bonaire samen met hun gezin. Tot slot heeft Edison Rijna kapitein Spelbos, sergeant majoor Dijkstra, luitenant Plaate en sergeant majoor Eugenio uitgenodigd om op zijn kantoor langs te komen om een pin met het wapen van Bonaire opgespeld te krijgen. De gezaghebber heeft de betekenis van het wapenschild uitgelegd en de collega’s van sergeant majoor Dijkstra, die vanwege zijn werk niet aanwezig kon zijn, hebben zijn pin namens hem in ontvangst genomen.

Advertisements
%d bloggers like this: