Advertisements

​Voormalig Hoofd Veiligheidsdienst Sint Maarten veroordeeld

Voormalig Hoofd Veiligheidsdienst Sint Maarten veroordeeld

De man J.M. is vanmorgen in Philipsburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor ambtelijke verduistering en gewoonte witwassen ten aanzien van 231.000 gulden. De rechter noemde de bewezen geachte zaken schaamteloos en bijzonder ernstig. 

De man J.R. was hoofd van de Veiligheidsdienst Sint Maarten (VDSM). In verband met het onderzoek hebben verschillende huiszoekingen plaatsgevonden en heeft de verdachte in verband met het onderzoek 12 dagen in voorlopige hechtenis vast gezeten.

De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten heeft in deze zaak een gevangenisstraf geëist van 3 jaar en terugvordering van het geldbedrag welke hij in dienstverband heeft ontvreemd.

Het betreft het onderzoek “Tarpon”. Een onderzoek gestart in 2014 naar aanleiding van een aangifte in de maand juni 2014 door de Secretaris-generaal (SG) van het Ministerie van Algemene Zaken na een onderzoek door SOAB in verband met de verdenking van ambtelijke verduistering en witwassen van geld. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte tussen 2011 en 2013 met een creditcard van VDSM aankopen heeft gedaan waarvoor hij geen uitleg heeft gegeven. Het betreffen verschillende prive-aankopen.

Advertisements
%d bloggers like this: