Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 27 augustus 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 27 augustus 2017.
Opgesteld op: maandag 28 augustus 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt met kans op een plaatselijke bui, voornamelijk morgenochtend.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 ̊C en de minimumtemperatuur zal 27 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:50 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag of in buien, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km km/uur, 17 tot 21 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave, die zich vanmorgen boven het oostelijk Caribisch Gebied bevond, verplaatst zich in westelijke richting. In de komende 24 uur, voornamelijk morgenochtend, zal dit systeem naar verwachting onze regio bereiken en een plaatselijke bui op ons eiland veroorzaken. Verder gaat de wind geleidelijk aan toenemen.

Afgelopen zaterdag zorgde het voorbijtrekken van een storing voor enige buienactiviteit in onze omgeving, waarbij voornamelijk in het oosten van Curaçao neerslag van betekenis viel. Tussen zaterdag- en zondagochtend 8 uur werden de volgende regenhoeveelheden waargenomen: Klein Kwartier, 24,4 mm, Punda, 22,6mm, Van Engelen, 11,2 mm, Ser’i Kokori, 10.0 mm, Spaanse Water, 10,2 mm, Midden-Seinpost, 16,4 mm. Op Hato viel 4,2 mm en in Santa Maria 4,4 mm, maar in Sumbu op Bándabou werd in die periode 0,0 mm waargenomen.

Zee condities: Over het algemeen vrij rustig met golfhoogtes tussen 1 en 2 meter.

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Harvey bevond zich vanochtend boven de Amerikaanse staat Texas en verplaatst zich langzaam in zuidoostelijke richting. Potentiële Tropische Cycloon Tien bevond zich boven het westen van de Atlantische Oceaan, nabij de kust van de Amerikaanse staat Georgia. Deze systemen vormen geen bedreiging voor ons eiland.

Bijzondere verschijnselen: Geen

Vooruitzichten tot woensdagmiddag: Half bewolkt en geen neerslag van betekenis.

Meteoroloog: Rombley.

Advertisements
%d bloggers like this: