Advertisements

Sospechoso W.S.C. awor den kustodia /  Verdachte W.S.C. nu in bewaring

Info OM:
Sospechoso W.S.C. awor den kustodia

Fiskal di Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a presentá e hòmber W.S.C. (1981, Guandong, China) dilanti un Wes-komisario awe, djabièrnè 25 di ougùstùs 2017, pa e demanda di kustodia (bewaring) ku 8 dia. Wes-komisario a husga e demanda positivo. 

W.S.C. ta e sospechoso mayó den e investigashon AVIOR, ku ta dirigí su mes riba labamentu di plaka i bankario supteraneo (ondergronds bankieren). E ta ser mirá komo e schakel importante den un netwerk internashonal den kua plaka kriminal, entre otro na benefisio di trafikashon di droga, ta keda trafiká. E ganashi kriminal a keda invertí seguidamente dor di sospechoso W.S.C. den e mundu komun (bovenwereld).

E investigashon ta na e momentunan aki andando. Mas detenshon no ta keda deskartá pa Fiskal di Ministerio Públiko. 
Verdachte W.S.C. nu in bewaring

De man W.S.C. (1981, Guangdong, China) is vrijdag 25 augustus door de Officier van Justitie (OvJ) van het OM Curacao voorgeleid bij de rechter-commissaris voor de behandeling van de vordering bewaring voor de duur van 8 dagen. Deze vordering is door de RC toegewezen.

W.S.C. is de hoofdverdachte in het onderzoek AVIOR, dat zich richt op witwassen en ondergronds bankieren. Hij wordt gezien als een belangrijke schakel in een internationaal netwerk waarmee crimineel geld, onder meer ten behoeve van de drugshandel, wordt verplaatst. De criminele winsten werden door verdachte W.S.C. vervolgens geïnvesteerd in de bovenwereld. 

Het onderzoek is op dit moment in volle gang. Meer aanhoudingen in deze zaak worden door de Officier van Justitie niet uitgesloten.

Advertisements
%d bloggers like this: