Advertisements

Nieuwe druk ‘Huwelijksvermogensrecht’

Nieuwe druk ‘Huwelijksvermogensrecht’
Begin september verschijnt de nieuwe druk van ‘Huwelijksvermogensrecht’ in de serie Monografieën Privaatrecht bij Kluwer.
De 13e druk (!) van dit alom bekende werk van de evenzo bekende Nijmeegse hoogleraar Martin Jan Van Mourik is thans met medewerking van de Nijmeegse en Curaçaose hoogleraar Freek Schols bewerkt en aangepast aan de wetswijziging die in Nederland per 1 januari 2018 op stapel staat en die ook voor Curaçao van belang is.
Freek Schols: ‘Vanzelfsprekend ben ik trots om samen met mijn leermeester het boek te bewerken dat ik destijds tijdens mijn studie bestudeerde.’
Er is ook aandacht voor het Caribische huwelijksvermogensrecht.
Schols: ‘Met een nieuw hoofdstuk over het Caribische huwelijksvermogensrecht hebben we het boek nog geschikter gemaakt voor de Caribische student en de rechtspraktijk aldaar. We zijn ook voornemens een dergelijk hoofdstuk toe te voegen aan de monografie Erfrecht.’
In het onderwijsprogramma van de rechtenopleiding is er veel aandacht voor het familievermogensrecht in de meeste ruime zin des woords, zowel in de bachelor als in de master.

Advertisements
%d bloggers like this: