Advertisements

IMPASSE KAREL’S PIER DOORBROKEN – A SOLUSHONÁ E STANKAMENTU RELASHONÁ KU WAF DI KAREL’S BEACH BAR

IMPASSE KAREL’S PIER DOORBROKEN

Kralendijk – Het bestuurscollege heeft de ontwerpvergunning voor de uitbreiding van de pier van Karel’s Beach Bar ter inzage gelegd. Als gevolg van gesprekken tussen de overheid, de eigenaar van de pier en betrokken partijen op het eiland is het oorspronkelijke ontwerp van de pier flink aangepast. Hierdoor voldoet het nieuwe ontwerp aan het beleid en de wettelijke regels van het openbaar lichaam Bonaire.

De terinzagelegging betreft de ontwerpvergunning op basis van de natuurwetgeving ter bescherming van het onderwaterpark. Dit betekent dat belanghebbenden de gelegenheid hebben om gedurende vier weken schriftelijk te reageren op de ontwerpvergunning. Het bestuurscollege kan naar aanleiding van de reacties de vergunning nog aanpassen.

Over de uitbreiding van Karel’s pier is de afgelopen jaren nogal wat te doen geweest. Er zijn veel juridische procedures gevoerd tussen natuurorganisaties en het openbaar lichaam Bonaire. Om verdere juridische touwtrekkerij te voorkomen, heeft de overheid het initiatief genomen om in gesprekken met de betrokken partijen naar oplossingen te zoeken. Dat heeft er toe geleid dat gebouwen die op de pier waren gepland niet zullen worden gerealiseerd. Ook een zwaar betonnen landhoofd dat in zee zou moeten komen, is geschrapt. De pier zal worden gebouwd op de pijlers die nu al in zee staan. Hierop komt een stalen draagconstructie met een houten dek, in overeenstemming met het beleid dat de overheid al jaren voert ten aanzien van pieren. De huidige natuurwetgeving laat het bouwen van soortgelijke pieren elders in het onderwaterpark niet toe, waardoor herhaling is uitgesloten.

De ontwerpvergunning kan worden ingezien bij de directie Ruimte en Ontwikkeling aan de Kaya Amsterdam 21.

A SOLUSHONÁ E STANKAMENTU RELASHONÁ KU WAF DI KAREL’S BEACH BAR

Kralendijk – Kolegio Ehekutivo a pone e konsepto di pèrmit pa ekspanshon di e waf di Karel’s Beach Bar disponibel pa inspekshon. Komo konsekuensia di kombersashonnan entre doño di e waf i e partidonan enbolbí riba nos isla a adaptá e diseño di e waf konsiderabelmente. Di e manera aki e diseño nobo ta kumpli ku e maneho i normanan di lei di Entidat Públiko Boneiru.

E ponementu na disposishon pa inspekshon ta regardá e konsepto di pèrmit a base
di legislashon tokante naturalesa pa protekshon di nos parke supmarino. Esaki ta
nifiká ku esnan ku tin un interes al respekto tin un oportunidat pa durante kuater
siman reakshoná por eskrito riba e konsepto di pèrmit. A base di e reakshonnan
ainda Kolegio Ehekutivo por adaptá e pèrmit.

Tokante e ekspanshon di e waf di Karel’s Beach Bar tabatin bastante diskushon e último añanan. Hopi prosedura hurídiko a tuma lugá entre organisashonnan di naturalesa i Entidat Públiko Boneiru. Pa evitá ku pa motibunan hurídiko e kestion ta ta bira un asuntu sin final, gobièrnu a tuma e inisiativa pa buska un solushon pa medio di kombersashon ku e partidonan enbolbí. Esaki a kondusí na e desishon ku lo no realisá e edifisionan ku tabata planiá riba e waf. Tambe a anulá un konstrukshon pisá di betòn pa sostené e waf ku lo mester a bini den laman. Lo konstruí e waf riba e pilánan ku ya kaba tin aworaki den laman. Riba eseinan ta bini un konstrukshon di heru ku un dèk di palu, den konkordansia ku e maneho ku gobièrnu ta hiba pa hopi aña kaba relashoná ku nos wafnan. E legislashon aktual tokante naturalesa no ta pèrmití konstrukshon di semehante waf na otro sitio den nos parke supmarino, loke ta ekskluí ripitishon.

Por inspekshoná e konsepto di pèrmit na Direktorado di Planifikashon i Desaroyo na
Kaya Amsterdam 21.

Advertisements
%d bloggers like this: