Advertisements

​Huiszoekingen in zaak “Mars”Searches in investigation “Mars”

Huiszoekingen in zaak “Mars”

Searches in investigation “Mars”
Vanmorgen, woensdag 23 augustus 2017, hebben op drie adressen op Sint Maarten huiszoekingen plaatsgevonden in het onderzoek “Mars”. De huiszoekingen werden verricht door agenten van KPSM onder leiding van een Rechter-commissaris (RC) en in aanwezigheid van een Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten.

“Mars” is het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van de mannen Luis “Blanco” Darante en Edwin “Eggy” Rosario. In deze zaak zijn vier verdachten geïdentificeerd. Zij zijn: T.J.F. (1989), K.F. (1977), K.K.S. (1987) en M.A.W. (1977). T.J.F. en K.K.S. zitten vast in deze zaak. K.F. zit vast in een andere zaak, maar is ook verdachte in “Mars”.

De huiszoekingen vanmorgen hebben plaatsgevonden in een garage aan de Soualiga Road, een woning aan de Union Farm en in Hope Estate. Vanmorgen zijn een aantal goederen in beslag genomen waaronder ook telefoons en computers. Alle in beslag genomen goederen hebben betrekking op het onderzoek. 

“Mars” staat voor 20 september om pro-forma in de rechtszaal te worden behandeld.

Het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten doet een oproep aan mogelijke getuigen om zich bij de politie met informatie melden.
Searches in investigation “Mars”
This morning, Wednesday, 23 August 2017, three searches were conducted on Sint Maarten regarding the investigation “Mars”. The searches were conducted by officers of the St. Maarten Police Force (KPSM) under the auspices of an Investigative-Judge and in the presence of a Public Prosecutor of the Public Prosecutor’s Office Sint Maarten.

“Mars” is the criminal investigation into the death of Luis “Blanco” Darante and Edwin “Eggy” Rosario. In this case four suspects have been identified. They are: T.J.F. (1989), K.F. (1977), K.K.S. (1987) and M.A.W. (1977). T.J.F. and K.K.S. are detained. K.F. is detained in another investigation but is also a suspect in “Mars”.

The searches this morning took place in a garage on the Soualiga Road, a home at Union Farm and a home in Hope Estate. This morning a number of goods were seized, also data-carriers such as telephone and computers, all related and important to the investigation.

“Mars” will be going to court on September 20 as a “pro-forma” case.

The Public Prosecutor’s Office (OM) Sint Maarten calls on potential witnesses to report at the police with information.

Advertisements
%d bloggers like this: