Advertisements

RIOT TEAM TA KLA PA KUALKE EVENTUALIDAT – ​Grote beveiligingsoefening in Punda

Grote beveiligingsoefening in Punda

Defensie traint met het Korps Politie Curaçao (KPC) en Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC). Zaterdagochtend hebben de drie eenheden Crowd & Riot Control beoefend op marinekazerne Suffisant. De training eindigde met een niet van echt te onderscheiden scenario in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Punda bij Fort Nassau.

Om het scenario zo realistisch mogelijk te laten lijken, stonden er tientallen rolspelers te demonstreren bij Fort Amsterdam. Aan de drie veiligheidseenheden de taak om het fort te ontruimen en de menigte onder controle te houden. Geoefendheid, integratie en nauwe samenwerking tussen deze eenheden is onmisbaar om een stabiele veiligheidsorganisatie te garanderen. Daarom is nauwe samenwerking tussen KPC, VKC en Defensie belangrijk.

Het is de tweede keer dit jaar dat deze drie veiligheidspartners een grote geïntegreerde oefening draaiden. De oefening werd geleid door het KPC. Het doel van de Crowd & Riot Control is met alle middelen – behalve het gebruik van dodelijk geweld – te reageren op voorspelde of niet-voorspelde gedragingen van groepen of mensenmassa’s. Het is erop gericht om het ongewenst gedrag te beheersen en te beperken.

Advertisements
%d bloggers like this: