Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 19 augustus 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 19 augustus 2017.
Opgesteld op: vrijdag 18 augustus  2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: INFORMATIE BERICHT UITGEGEVEN VOOR TROPISCHE STORM HARVEY

Weer: Vandaag overwegend half bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Vanavond toenemende bewolking en vooral in de komende nacht en morgen overdag half tot zwaar bewolkt met enkele plaatselijke buien en kans op onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34  C en de minimumtemperatuur zal 26  C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:55 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Morgenochtend, tijdelijk uit uiteenlopende richtingen en zwak tot matig; windkracht 2 tot 4 (7 tot 31 km/uur, 4 tot 16 knopen). Voornamelijk in buien, af en toe vrij krachtig tot mogelijk krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Tropische Storm Harvey beweegt in westelijke richting over het oostelijk Caribisch Gebied. Dit systeem zal naar verwachting gedurende morgen met de meeste bewolking en buienactiviteit ten noorden van onze regio trekken. Desondanks kunnen enkele plaatselijke buien op delen van Curaçao vallen met kans op onweer.

Zee condities: Over het algemeen matig met golfhoogtes tussen 1 en 2 meter. Voornamelijk ten noorden van Curaçao zullen de condities tijdelijk vrij ruw zijn.

Significante tropische weersystemen: Gisteren heeft Tropische Storm Harvey zich ontwikkeld en vanmorgen bevond zich boven het oostelijk Caribisch Gebied. Harvey beweegt in westelijke richting en zal in de loop van morgen ten noorden van onze regio trekken. De Meteorologische Dienst zal dit systeem nauwlettend blijven volgen.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag: Overwegend half bewolkt. Wind zal geleidelijk in kracht toenemen.

Meteoroloog: Rombley.

Advertisements
%d bloggers like this: