Advertisements

​Partnernan ta deklará pa traha huntu pa logra un “imágen di seguridat 2017″Partners verklaren samen te gaan werken aan Veiligheidsbeeld 2017

Partnernan ta deklará pa traha huntu pa logra un 

“imágen di seguridat 2017”

Partners verklaren samen te gaan werken aan Veiligheidsbeeld 2017
Ministerio Públiko (OM), Koninklijke Marechaussee (KMar), Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) i Entidat Públiko Boneiru (Openbaar Lichaam Bonaire, OLB) a firma djárason 16 di ougùstùs 2017 na Kralendijk (Boneiru) un akuerdo den kual nan ta uni nan mes pa traha un asina yama “imágen di seguridat  BES 2017”, esta un Veiligheidsbeeld BES 2017.  E partidonan menshoná ta forma huntu un asina yamá stuurgroep ku ta bai kompañá e proseso aki.

E “imágen di seguridat BES 2017” ta un enkargo duná dor di Prokuradó-general di Kòrsou, Sint Maarten, Boneiru, Sint Eustatius i Saba. E tin ku bira un rapòrt den kual ta deskribí e menasanan, i den partikular kua e menasanan kriminal ku por ta un menasa pa e islanan. Koninklijke Marechaussee a risibí e enkargo pa traha e rapòrt. Nan ta haña sosten di investigadornan di OLB i di sektor di sensia. E investigashon ta bai kubri tur tres isla BES.

E “imágen di seguridat BES 2017” tin ku bai duna un bista di e grado i seriedat, i den kual tin ku bai fiha atenshon special riba e sirkunstansia ku ta kondusí na kriminalidat. E investigadornan ta bai 

en buska di e kousanan fundamental, por ehèmpel di gobièrnu òf regulashon eksistente ku ta kondusí na abusu. Ademas ta investigá kon e sektornan den kual kriminalidat ta tuma lugá ta funshoná i ta investigá si tin faktor ku ta stimulá kriminalidat. Ku esaki e imágen di seguridat BES 2017 ta bira un rapòrt ku por usa ku diferente gobièrnu  pero tambe ku sektor priva pa traha plan pa minimalisá e vulnerabilidat di e komunidat riba e tres islanan. E proyekto aki ta pas kompleto den e plannan pa futuro ku Ministerio Públiko ta persiguí.

E imágen di seguridat a keda prepará anteriormente dor di partnernan den e kadena hudisial. E hecho ku Entidat Públiko i otro instansianan ta forma parti aktivo awor den e investigashon ta bai haña su impakto den realisashon di e dokumento i implementashon di e resultadonan.
Foto: E akuerdo a keda firma djárason dor di PG Guus Schram, hefe interino di Koninklijke Marechuassee den e region aki, sr. Joep Henst, Gezaghebber di Boneiru Edison Rijna i hefe di kuerpo di polis KPCN Jose Rosales.
Partners verklaren samen te gaan werken aan Veiligheidsbeeld 2017
Woensdag 16 augustus 2017 is in Kralendijk (Bonaire) een verklaring ondertekend waarin het Openbaar Ministerie (OM), Koninklijke Marechaussee (KMar), Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zich hebben verbonden om samen te gaan werken aan een Veiligheidsbeeld BES 2017. Deze partijen vormen de Stuurgroep die de totstandkoming gaat begeleiden.

Het Veiligheidsbeeld BES 2017 wordt in opdracht van de Procureur-Generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba opgesteld en moet een rapport worden waarin wordt beschreven welke bedreigingen, en in het bijzonder welke criminele bedreigingen er zichtbaar zijn voor de veiligheid op de eilanden. De opdracht is gegeven aan de Koninklijke Marechaussee en die dienst wordt bijgestaan door onderzoekers afkomstig van het Openbaar Lichaam Bonaire en uit de wetenschap. Het onderzoek bestrijkt alle drie de BES-eilanden.

Het Veiligheidsbeeld BES 2017 zal een beeld gaan geven van omvang en ernst van criminaliteit, waarbij de nadruk echter zal liggen op een beschrijving van de omstandigheden die tot criminaliteit leiden. De onderzoekers gaan op zoek naar oorzaken die liggen in bijvoorbeeld overheidsbeleid of bestaande regelgeving die misstanden in de hand werkt. Verder wordt onderzocht hoe sectoren waarbinnen criminaliteit voorkomt functioneren en of er factoren zijn die de criminaliteit stimuleren. Daarmee wordt het Veiligheidsbeeld BES 2017 een rapport dat gebruikt kan worden om met de verschillende overheden maar ook bijvoorbeeld met private marktpartijen plannen te maken om de kwetsbaarheid voor criminaliteit van de samenlevingen op de drie eilanden te verkleinen. Zoals het OM in de toekomstplannen nastreeft.

Het Veiligheidsbeeld is voorheen vooral door en voor justitiële partners opgesteld. Dat het Openbaar Lichaam in de Stuurgroep vertegenwoordigd is en een actieve rol in het onderzoek heeft is een weerslag van het feit dat de Openbare Lichamen en andere bestuurlijke partners een actieve rol hebben in de totstandkoming en straks het gebruik van de resultaten. 
Foto: 

De verklaring is woensdag getekend door PG Guus Schram, Hoofdofficier Henry Hambeukers, waarnemend hoofd van de Koninklijke Marechaussee in de regio Joep Henst, de Gezaghebber van Bonaire Edison Rijna en de korpschef KPCN Jose Rosales.

Advertisements
%d bloggers like this: