Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 18 augustus 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 18 augustus 2017.
Opgesteld op: donderdag 17 augustus 2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Overwegend half bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34 ̊C en de minimumtemperatuur zal 28 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:55 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag en in mogelijke buien, af en toe vrij krachtig tot krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave ten oosten van Curaçao beweegt in westelijke richting en zal met de meeste buien activiteit ten noorden trekken. Desondanks kan in de komende 24 uur zal van tijd tot tijd meer bewolking over onze regio trekken met kans op een plaatselijke bui. De volgende tropical wave, die het potentieel heeft voor verdere ontwikkeling, zal zaterdagochtend de lokale omgeving bereiken.

Zee condities: Rustig tot matig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter.

Significante tropische weersystemen: Een actieve tropical wave ten oosten van Barbados trekt in westelijke richting en kan gedurende de komende dagen verder ontwikkelen. De Meteorologische Dienst zal dit systeem nauwlettend blijven volgen. Orkaan Gert bevond zich vanmorgen boven de westelijke Atlantische Oceaan ten noordwesten van Bermuda. Dit systeem trekt in noordoostelijke richting weg en vormt geen bedreiging voor het Caribisch Gebied en zal verder niet genoemd worden in dit weerbericht.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag: Half bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

Meteoroloog: Abraham.

Advertisements
%d bloggers like this: