Advertisements

Ministerio di Desaroyo Ekonómiko ta instalá prome komisario pa industria di sine na Kòrsou

Ministerio di Desaroyo Ekonómiko ta instalá prome komisario pa industria di sine na Kòrsou

Ministerio di Desaroyo Ekonómiko ta konsiderá e industria di sine komo un pilá ekonómiko nobo pa nos país. Pa por desaroyá e industria aki Ministerio di Desaroyo Ekonómiko resientemente a kontratá un komisario pa industria di sine.
Sra. Eloise van Wickeren ta nasí i kria na Kòrsou i despues di a gradua komo Master den Media i Kultura (Media en Cultuur) na Universidat di Amsterdam, el a atkirí e eksperensia nesesario den e industria di sine. For di aña 2010 e ta bèk na su pais natal i a traha entre otro na e pelikula ‘Tula: the Revolt’ i resientemente ‘Double Play’.

E komisario pa industria di sine lo bai traha huntu ku otro partnernan den e sektor i tambe ku tur e instansianan konserní pa por mehorá i krese e industria di sine na Kòrsou ku a lo largu por bai ofresé un tratamentu preferenshal (Red Carpet Treament) na produktornan di sine lokal i internashonal.
E meta final ta pa promové Kòrsou den eksterior komo e lugá adekua pa hasi filmashon i asina atrae mas produkshonnan internashonal na nos pais.
Esaki lo trese mas trabou di forma dirèkt i indirèkt pa e sektor aki i además lo tin un impakto ekonómiko konsiderabel pa nos ekonomia lokal.
Pa por hasi e tratamentu preferenshal (Red Carpet treatment) posibel tin algun regla i prosedura ku tin ku keda adaptá konforme e nesesidatnan di e industria di sine. Den e periodo binidero esaki lo keda analisá i desaroyá huntu ku tur e partnernan den e sektor.
Tambe lo wak e posibilidatnan ku tin pa por ofresé sierto insentivonan, sea finansiero òf no, ku ta bai hasi Kòrsou atraktivo pa produktornan internashonal bini Kòrsou ku nan produkshonnan.
Ademas lo duna hopi atenshon na estudio i formashon den e sektor. Ta di sumo importansia pa prepará i formá talentonan lokal pa asina Kòrsou por krea un base fuerte di personanan ku por fungí komo ekipo di sine i asina yuda sostené produkshonan lokal i internashonal.

========================

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling installeert Eerste Film Commissioner

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) beschouwt de filmindustrie als een nieuwe economische pilaar voor het eiland. Om deze industrie te gaan ontwikkelen heeft MEO kortgeleden een Film Commissioner aangetrokken.
Eloise van Wickeren is geboren en getogen op Curaçao en heeft, na het behalen van haar Master Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, de nodige ervaring opgedaan in de filmindustrie. Sinds 2010 is ze weer terug op haar eiland en heeft ze onder andere meegewerkt aan ‘Tula: The Revolt’ en kortgeleden ‘Double Play’.
De Film Commissioner zal samen met partners uit de sector en alle betrokken instanties gaan werken aan de verbetering en groei van de filmindustrie op Curaçao om uiteindelijk een Red Carpet Treatment te kunnen gaan aanbieden aan film producers. Het ultieme doel is om Curaçao als geschikte film locatie te gaan promoten in het buitenland en meer internationale producties naar het eiland te halen. Dit zal meer direct en indirecte banen opleveren voor de sector en een aardige financiële impact hebben op de lokale economie.
Om deze Red Carpet Treatment mogelijk te maken zullen een aantal procedures en regels moeten worden aangepast aan de behoeften van de filmindustrie. Dit zal in samenwerking met alle partners in de komende tijd worden geanalyseerd en ontwikkeld.
Ook zal er worden gekeken naar de mogelijkheid om bepaalde, al dan niet financiële, incentives aan te bieden die het voor internationale producenten de moeite waard maakt om naar Curaçao te komen met hun producties.
Ook zal er aandacht worden besteed aan opleiding binnen de sector. Het is van belang dat er meer lokaal talent wordt opgeleid zodat we een sterke crewbasis op het eiland kunnen creëren die de internationale producties kunnen gaan ondersteunen.

Advertisements
%d bloggers like this: