Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 16 augustus 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK
Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot woensdagmiddag 12:00 uur, 16 augustus 2017.
Opgesteld op: dinsdag 15 augustus  2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Over het algemeen licht bewolkt en vandaag verder droog. Vooral morgen, nu en dan half bewolkt met kans op een bui, mogelijk vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 34  C en de minimumtemperatuur zal 28  C zijn.
Zonsopgang is om 06:24 uur en zonsondergang om 18:56 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag en in mogelijke buien, af en toe vrij krachtig tot krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Een tropical wave die zich hedenochtend boven het oostelijk Caribisch Gebied bevond, trekt verder in westelijke richting en zal de reden zijn voor de mogelijke buienactiviteit voor later vandaag en midden van de week. Aangezien het windpatroon de komende dagen geen grote verandering laat zien, zal de gevoelswarmte van de afgelopen dagen hierdoor ook voortduren.

Zee condities: Rustig tot matig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter.

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Gert ontwikkelde zich verder tot een orkaan en bevond zich vanmorgen boven de westelijke Atlantische Oceaan, nog altijd tussen de oostkust van de Verenigde Staten en Bermuda. Dit systeem trekt langzaam in noordoostelijke richting en vormt geen bedreiging voor het Caribisch Gebied.
Een actieve tropical wave boven het midden van de tropische Atlantische Oceaan trekt in westelijke richting en kan gedurende de komende dagen verder in betekenis toenemen. De Meteorologische Dienst zal dit systeem nauwlettend blijven volgen.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot donderdagmiddag: Licht tot half bewolkt en overwegend droog.

Meteoroloog: Coffie

Advertisements
%d bloggers like this: