Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 11 augustus 2017.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 11 augustus 2017.
Opgesteld op:
 donderdag 10 augustus  2017, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).


Weer: Vandaag half tot zwaar bewolkt met nu en dan een bui. Er bestaat ook kans op onweer. Vrijdag vroeg wordt het over het algemeen licht bewolkt en opnieuw droog.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32  ̊C en de minimumtemperatuur zal 25  ̊C zijn. Op vrijdag wordt de temperatuur wat hoger.
Zonsopgang is om 06:24 uur en zonsondergang om 18:59 uur.

Wind: Oostelijk en overwegend matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Overdag en in buien, af en toe vrij krachtig tot mogelijk krachtig in uitschieters; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen). 


Weeroverzicht: De voorste begrenzing van een tropical wave, die zich hedenochtend boven het oostelijk Caribisch Gebied bevond, beweegt in westelijke richting en zal voornamelijk  vandaag en mogelijk ook in de komende nacht de ontwikkeling van enkele buien veroorzaken. Het windpatroon zal tot morgen, vrijdag, zwakker zijn dan normaal en tegen het komende weekeinde nogmaals toenemen. De aanvankelijk rustige zeegang zal daardoor naar verwachting na morgen opnieuw enigszins ruw worden.

Zee condities: Rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter. 

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Franklin ontwikkelde zich gistermiddag tot de eerste orkaan van het seizoen, alvorens zich vanmorgen vroeg boven land te begeven. Het tropische weersysteem zal vandaag boven het oosten van Mexico verder afzwakken en wordt niet meer in het weerbericht vermeld.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag: Licht tot half bewolkt met een lichte bui mogelijk in de vroege ochtend.

Meteoroloog: Coffie.


Advertisements
%d bloggers like this: