Advertisements

De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten heeft woensdag in Philipsburg een gevangenisstraf geëist van 3 jaar en terugvordering van het bedrag van ruim 727.145 gulden welke door de verdachte J.A.J.R. in dienstverband is ontvreemd.

Eis 3 jaar cel voor J.A.J.R. (oud Hoofd Veiligheidsdienst SXM)

De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten heeft woensdag in Philipsburg een gevangenisstraf geëist van 3 jaar en terugvordering van het bedrag van ruim 727.145 gulden welke door de verdachte J.A.J.R. in dienstverband is ontvreemd.

Het betreft het onderzoek “Tarpon”. Een onderzoek gestart in 2014 naar aanleiding van een aangifte in de maand juni 2014 door de Secretaris-generaal (SG) van het Ministerie van Algemene Zaken na een onderzoek door SOAB in verband met de verdenking van ambtelijke verduistering en witwassen van geld.

De man J.A.J.R. was hoofd van de Veiligheidsdienst Sint Maarten (VDSM). In verband met het onderzoek hebben verschillende huiszoekingen plaatsgevonden en heeft de verdachte in verband met het onderzoek 12 dagen in voorlopige hechtenis vast gezeten.

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte tussen 2011 en 2013 met een creditcard van VDSM aankopen heeft gedaan waarvoor hij geen uitleg heeft gegeven. Het betreffen verschillende prive-aankopen zoals de aankoop van een gouden armband bij een juwelier op Sint Maarten (2012), aankoop van merkkleding op Schiphol (2012) en aankopen bij een warenhuis in Nederland (2012) alsmede de aankoop van een BlueRay speler (2012), een vliegticket voor twee personen naar Miami (2012), een vliegticket en overnachting voor twee personen op St. Kitts, aankoop van vliegtickets voor zijn gezin naar Orlando (2012) en overnachtingen in een luxe hotel in Miami (2012). Ook heeft de verdachte verschillende geldopnames voor een cashbedrag van 273.000 gulden gedaan (2012, 2013).

De boodschap van de Officier van Justitie in deze zaak is duidelijk, namelijk “misdaad loont niet”.

De rechter doet in deze zaak over drie weken, op 30 augustus 2017, om 9 uur ‘s morgens, uitspraak.

Advertisements
%d bloggers like this: