Advertisements

UoC ta lansa programa prestigioso di PhD – UoC lanceert prestigieus PhD-programma – UoC launches prestigious PhD Program

UoC ta lansa programa prestigioso di PhD

Universidat di Kòrsou Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) ta lansa un programa di PhD prestigioso ku lo kuminsá na sèptèmber 2017. Ta ofresé e aña básiko di e programa aki tambe komo un programa di sertifikado. Por hasi uso di e aña básiko pa refreská konosementu òf komo un oportunidat pa adelanto di profeshonal lokal i pa esnan ku ta duda si nan ke kuminsá ku e trayekto di PhD.
Durante e enkuentro informativo tokante e programa di PhD, lo duna mas informashon tokante programa, benefisio, partnernan regional i e proseduranan.
“UoC ta preparando pa e programa di PhD aki pa basta tempu kaba. Nos kier a presentá un programa sólido ku no solamente ta relevante pa studiante individual, pero tambe pa komunidat di Kòrsou den su totalidat,” asina Rector Magnificus di UoC, dr. Francis de Lanoy, ta splika. “Nos programa di PhD tin dos meta: edifikashon di kapasidat i di konosementu. Nos ta forma investigadó sumamente kualifiká ku tin e kapasidat di partisipá na un eskala amplio di investigashon inovativo. Esaki ta un adelanto grandi pa nos universidat nashonal i nos pais. Ku esaki nos ta forma fundeshi pa ehekushon di evaluashon ku gran impakto i inovashon basá riba prueba ehekutá pa investigadó ku gran konosementu di Kòrsou i Karibe.”
E programa di PhD aki ta dirigí riba siensia sosial, ekonómiko, edukativo i tékniko. Esaki ta resultado di koperashon ku universidatnan den region, manera University of the West Indies, University of Florida i University of Central Florida. Huntu ku e universidatnan aki lo ofresé e PhD aki pa medio di un programa di blended learning, den kua aplikashon di ICT lo ofresé un eksperensia edukativo moderno ku fleksibilidat optimal.
“Komo ku nos ta ofresé e aña básiko tambe komo programa di sertifikado, UoC ta brinda un oportunidat úniko na akadémiko den diferente funshon ku ta rekerí abilidat investigativo inovativo,” dr. De Lanoy ta kontinuá. “Pa algun, esaki lo kontribuí na nan profeshonalisashon. Otro persona lo deskubrí durante e aña básiko akí si nan lo ke finalisá e programa di PhD kompleto.”
Enkuentronan informativo lo tuma lugá djamars 15 di ougùstùs i djaweps 24 di ougùstùs 2017, di 17.00-18.30 or na UoC. Por registrá pa un di e seshonnan aki riba nos página di Facebook (www.facebook.com/gradschooluoc) òf manda nos un mail na gradschool@uoc.cw.

Willemstad, 9 augustus 2017

UoC lanceert prestigieus PhD-programma

De University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) lanceert een prestigieus PhD- programma dat van start gaat in september 2017. Het basisjaar van dit programma wordt ook als certificaatprogramma aangeboden. Tijdens informatiebijeenkomsten over het PhD- programma wordt meer informatie verstrekt over het programma, de opzet, de voordelen, de regionale partners en de procedures.
“UoC is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van dit PhD-programma. Wij wilden een solide programma bouwen dat relevant is, niet alleen voor de individuele studenten, maar ook voor de Curaçaose samenleving in haar geheel,” zo legt UoC-Rector Magnificus dr. Francis de Lanoy uit. “Ons PhD-programma heeft twee doelstellingen: het opbouwen van capaciteit en het opbouwen van kennis. Wij leveren hooggekwalificeerde onderzoekers die de capaciteit hebben om deel te nemen aan een breed scala onderzoek op het scherpst van de snede. Dit is een grote stap voorwaarts voor onze nationale universiteit en voor ons land. Wij leggen hiermee de basis voor de uitvoering van evaluaties die impact hebben op beleid en uitvoering, maar ook voor onderzoek voor evidence-based oplossingen en innovatie, uitgevoerd door onderzoekers die Curaçao en het Caribische gebied als geen ander kennen.”
Het PhD-programma van de UoC dat nu start, is gericht op de sociale, economische en technische wetenschappen en op het gebied van onderwijskunde. Dit is het resultaat van samenwerking met universiteiten in de regio: de University of the West Indies, de University of Florida en de University of Central Florida. Het PhD-programma is een blended learning programma, waardoor met de inzet van ICT een leerervaring geboden wordt die modern is en de nodige flexibiliteit biedt.
“Doordat wij het basisjaar ook als certificaatprogramma openstellen, biedt de UoC een unieke kans aan academici in allerlei functies waarin kennis over state-of the-art onderzoeksvaardigheden nodig is,” vervolgt dr. De Lanoy. “Voor sommigen zal dit enkel van belang zijn voor hun professionalisering. Voor anderen biedt het een kans om gedurende het eerste jaar te ontdekken of het volledige PhD-programma iets is wat zij echt willen doen.”
Informatiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 15 augustus en op donderdag 24 augustus 2017, beide van 17.00-18.30 uur bij de UoC. Voor aanmelding voor één van deze bijeenkomsten bezoek onze Facebookpagina (www.facebook.com/gradschooluoc) of stuur ons een mail naar gradschool@uoc.cw.

Willemstad, 9 August 2017

UoC launches prestigious PhD Program

The University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) is launching a prestigious PhD Program, which starts in September 2017. The foundation year of this program is also offered as a refreshment or advancement opportunity for local professionals, and for those who are still in doubt about pursuing a PhD degree.
Information sessions about the PhD Program will give you an opportunity to obtain more in-depth information about the program, the benefits, the regional partners and the procedures.
“UoC has been preparing this for quite some time. The result is a solid program that is relevant not just for the individual students, but also for the society of Curaçao as a whole,” UoC Rector Magnificus Dr. Francis de Lanoy explains. “Our PhD Program is about two things: capacity building and knowledge building. We will deliver highly qualified researchers with the capacity to participate in a wide array of cutting-edge research. This is a big step towards our national university and for our country. We are laying the foundation for high-impact evaluations and evidence-based innovations, executed by researchers that know Curaçao and the Caribbean like no other.”
The UoC will start with a PhD Program in social, economics, education and technological sciences. This PhD Program is the result of collaboration with universities in the region, namely: the University of the West Indies, the University of Florida and the University of Central Florida. Together with these partners, the PhD School will offer a blended learning program, facilitating an innovative learning experience with optimal flexibility.
“By offering the foundation year also as a certificate program, UoC offers a unique opportunity for academics working in all sorts of functions that require a state-of the-art research knowledge and skills base,” Dr. De Lanoy continues. “For some, it will be professionalization only. For others, it will be an opportunity to find out throughout the year if a full PhD is something they really want to pursue.”
The information sessions take place on Tuesday 15 August and on Thursday 24 August 2017, both 17.00-18.30 hour at UoC. For registration for one of these sessions please check our Facebook page (www.facebook.com/gradschooluoc) or send us a mail at gradschool@uoc.cw.

Advertisements
%d bloggers like this: