Advertisements

INGEZONDEN: Back to school

INGEZONDEN: Back to school

Het is weer zo ver. Het nieuwe schooljaar is in aantocht en er moet van alles gekocht worden. Tassen, schriften, pennen… en misschien ook wel een laptop. Via advertenties in de krant worden ouders aangespoord om een lening af te sluiten om een laptop te kopen. Maar wacht eens even… had de regering daar niet een enorm bedrag voor gereserveerd? In 2013 stond er 19 miljoen gulden op de begroting voor de Digitalisering van het Funderend Onderwijs. En dat ging niet alleen om laptops, maar ook om verbetering van het netwerk en wifi, het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal, en 21e eeuwse vaardigheden voor leerkrachten. En waar is dat geld gebleven? Staat het nog op de begroting? Ik kan het nergens vinden in ieder geval. In plaats daarvan worden ouders die het niet kunnen betalen aangespoord om leningen af te sluiten die ze niet kunnen betalen. Waar zijn we mee bezig?

Advertisements
%d bloggers like this: